Dia de les escriptores: Dones, saber i poder

El 16 d’octubre se celebrarà, per segon any consecutiu, el Dia de les Escriptores.

Enguany, l’Associació Clàssiques i Modernes homenatja a María Cambrils i Carmelina Sánchez-Cutillas, perquè com expliquen: “són transmissores d’un ingent llegat cultural feminista: teòric i literari. Dos models concrets i dolorosos en la nostra història literària recent, perquè, malgrat les dificultats que comportava per a la cultura la guerra civil i la dictadura franquista, van decidir dignificar les lletres valencianes amb el seu llegat literari, configurar el pensament intel·lectual i polític feminista amb sororitat, per a forjar l’aliança feminista entre les dones per a canviar la vida i el món amb un sentit just d’igualtat i llibertat”.

L’acte d’homenatge, ha estat concebut per a recordar com al llarg dels segles s’ha impedit el reconeixement a la tasca de les dones escriptores.

Anna Moner, la nostra Ambaixadora de la Lectura, hi participarà llegint el poema “Aquesta és la meua confessió”, un text de Carmelina Sánchez-Cutillas inclòs al llibre Conjugació en primera persona, editat l’any 1969.

Recommended Posts
X

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a ‘ Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca