“L’Ambaixada de la Lectura vol ajudar al fet que els autors puguen viure del seu treball”

L’escriptora i artista plàstica Anna Moner es va convertir el passat mes de setembre en la primera Ambaixadora de la Lectura. Es tracta d’una nova figura creada per la Direcció General de Cultura i Patrimoni i la Fundació per al Foment i la Lectura (FULL) amb l’objectiu d’acostar la literatura a la societat, fomentar els hàbits lectors i augmentar el nombre de lectors. El projecte s’emmarca dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 de la Generalitat, l’objectiu del qual és augmentar els índexs de lectura.

Per a dur a terme l’encomana, Moner recorrerà les comarques amb l’encàrrec d’impulsar la lectura com a via fonamental d’accés al coneixement, transmetre la naturalesa transformadora de la literatura i millorar els índexs en la competència lectora.

L’Ambaixada de la Lectura té en el centre de la seua missió millorar la visibilitat i el prestigi de la figura de l’autor, professionalitzar-lo i establir un nou marc perquè els dos “pilars bàsics” de la literatura, escriptor i lector, convisquen. Paral·lelament, Anna Moner segueix amb la seua tasca literària i anuncia novetat per al 2018. També artística, ja que junt amb Sebastià Carratalà, tots dos, continuen treballant en l’exposició Els cossos agredits, que ara es pot veure al Museu de Xàbia i, el 2018, arribarà a l’Alcúdia i Ondara.

Què és l’Ambaixada de la Lectura?

És un projecte que naix a Anglaterra e 1998 i que continua funcionant. Va nàixer com una iniciativa per al foment de la literatura infantil, encara que ací s’ha apostat perquè siga tant per a la infantil com per a la d’adults. El model va funcionar molt bé i prompte es va implantar a altres països. Ara, des de la Fundació FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura) amb el suport de la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport també s’ha decidit portar l’Ambaixada ací.

Podeu llegir l’entrevista completa ací

Recommended Posts
X

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a ‘ Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca