Alacant commemora el Dia de les Lletres Valencianes

Alacant fou la ciutat elegida per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) per a celebrar el Dia de les Lletres Valencianes amb un acte presidit per Eva Montesinos, vicealcaldessa d’Alacant, Carles Cortés, vicerector de la Universitat d’Alacant, Anna Moner, ambaixadora de la Lectura 2017, i Manel JM. Romero, secretari general de FULL. L’acte, que tingué lloc a l’Ajuntament d’Alacant, comptà amb l’assistència d’un nombrós grup d’alumnes de diferents centres docents de la ciutat.

FULL, dins de les accions que organitza dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat Valenciana (PVFLL),  va establir l’any  2016 la celebració, cada vegada en una localitat valenciana diferent,  d’un acte institucional per a commemorar el Dia de les Lletres Valencianes. L’any passat va ser el Reial Monestir de la Santíssima Trinitat de València el lloc elegit, convent de què va ser abadessa Sor Isabel de Villena (1430-1490) i on va escriure la seua obra Vita Christi, un dels llibres més importants del Segle d’Or Valencià. Enguany ha estat  la ciutat d’Alacant qui ha acollit aquest acte de revaloració del nostre patrimoni literari.
El Dia de les Lletres Valencianes se celebra cada 20 de nombre per a commemorar la primera edició de Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, llibre publicat a la ciutat de València el 20 de novembre de 1490. L’objectiu d’aquesta celebració és reivindicar la literatura escrita en la nostra llengua i donar a conèixer els nostres escriptors i escriptores, familiaritzant a la ciutadania amb els llibres en valencià.

Eva Montesinos destacà en la seua intervenció la importància que tenia per a la ciutat d’Alacant acollir aquest acte de reivindicació de les lletres valencianes. Anna Moner, per la seua part, elogià Tirant lo Blanch i la lectura en la nostra llengua, mentre que Carles Cortés, com a vicerector de la Universitat d’Alacant i en nom del comitè organitzador de la II Plaça del Llibre d’Alacant, centrà la seua al·locució en les activitats programades per a la Plaça, que ompliran la plaça del port d’Alacant de llibres en valencià el proper cap de setmana. “Aquesta celebració del Dia de les Lletres Valencianes, que acull la nostra ciutat per primera vegada, és el preàmbul d’un gran programa d’activitats que ompliran el port d’Alacant de llibres en valencià”, ha puntualitzat Cortés.

L’encarregat de tancar l’acte fou  el professor i escriptor Joaquim González i Caturla, tota una autoritat en la rondallística valenciana.

Recommended Posts
X

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a ‘ Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca