Adéu als contes de princeses i cavallers

L’ambaixador de la lectura Carles Cano és bon coneixedor d’aquesta realitat, no sols perquè de les seus mans han eixit centenars de llibres que promouen valors inclusius i han revisat els contes clàssics sinó també perquè el seu contacte diari amb l’alumnat a les escoles li permet constatar-la. “Els autors hem sigut fonamentals per a donar carta de visibilitat a una societat tan diversa, plural i plena de matisos com la que tenim. El que jo note quan vaig a les escoles és que els xiquets no sols conviuen amb total naturalitat amb qualsevol tipus de diferències, sinó que les saben valorar, cuidar i estimar i això és fonamental. Per sort, la literatura s’està ocupant d’aquestes qüestions perquè tots som diferents”, expressa l’escriptor. Això no obstant, sí que adverteix del risc de perdre frescura i naturalitat si els textos per als xiquets són en excés “políticament correctes”.

Si voleu llegir l’article complet que apareix hui a La veu, cliqueu ací.

Recommended Posts
X

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a ‘ Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca