Carles Cano

Carles Cano Peiro (València, 1957) és llicenciat en Filologia Catalana i ha exercit la docència en instituts durant més de vint anys. A més ha treballat d’ebenista, de tallista en fusta, de cambrer, de mestre de ball, de guionista i locutor de ràdio i televisó.

La seua trajectòria com a escriptor d’obres destinades a xiquets i joves comença a principis dels anys 80 del segle XX. Després de la precarietat de moltes dècades, la dels 80 es convertí a tot l’estat espanyol en una època daurada de la Literatura Infantil i Juvenil. Aquest impuls nou va traure a la llum autors de diversos temps, geografies i cultures; entre ells va aparéixer Carles Cano amb les seues primeres obres en català i castellà.

Amb Aventures de Potaconill, va quedar finalista del premi Enric Valor en 1981. L’obra va ser publicada dos anys més tard. Des d’aleshores, l’autor ja no cessaria en el seu treball de creació literària. Paral·lelament, la seua dedicació a la narració oral anà en augment, a més de les intervencions en taules redones, jornades, cursos i conferències. Treballà com a locutor i guionista en Ràdio 9 i la Cadena SER. Guionista també de televisió, va intervenir en programes de Canal 9 i de TVE.

Amb el canvi de segle, inicià una nova vessant creativa a través de la poesia visual i objectual. Ha portat a terme dues exposicions: «Poemes, broemes i altres artificis» i «Cartes», la primera amb la poma com a motiu central i la segona amb cartes de la baralla.

En 2005, va impulsar el projecte «Trueque», una exposició intercanvi d’obres amb més de mig centenar de poetes, il.lustradors, dermatòlegs, titellaires, pintors, escultors i professors d’anglés.

També ha elaborat llibres de text, especialment per a l’editorial Anaya, i ha fet multitud de conferències i xarrades a universitaris i en formació del professorat.

Tot al llarg de la seua trajectòria, Carles Cano ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals cal esmentar el premi Lazarillo de 1994 per l’obra de teatre T’he enxampat Caputxeta! una obra àmpliament representada arreu del territori espanyol. Aquesta mateixa obra i En què es diferencien el Blanc i el Negre van ser seleccionades per als premis “White raven” per la Biblioteca de la Joventut de Munic en 1996. En 2007 va guanyar el premi de l’Hospital Sant Joan de Déu amb Per un botó, i en 2012 el premi Carmesina per Set Blancaneus i un Nan, premi Samaruc 2013.

Abril

20Abr20:0010:00XIV edició Festival de Poesia d'Oliva, la PoefestaUn esdeveniment de referència i ja conegut com una de les cites imprescindibles en l’àmbit europeu

21Abr(Abr 21)10:0022(Abr 22)18:00Fira del Llibre de la Vall d'Uixò

21Abr10:0023:59Jornada de Portes Obertes. Del llibre i la il·lustració. Pobla de FarnalsAmb Carles Cano i #PacoGiménez i tot d'activitats

23Abr19:3021:00Celebració de la diada de Sant Jordi 2018Organitzat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana

noticies de l’ambaixador

agenda de l’ambaixador

Sense events

X