Què és l’Ambaixada de la lectura?

L’Ambaixada de la Lectura és un projecte que nasqué a Anglaterra l’any 1998  per tal de dotar de prestigi i reconeixement públic aquelles persones que treballen al voltant de l’escriptura i la il·lustració i que volem siguen considerades un referent dins la nostra societat.

L’Ambaixada de la Lectura naix amb la intenció d’incrementar el nombre de lectors de llibres, portant la lectura a entorns no habituals i a no lectors

Es tracta d’implicar a personalitats de diferents àmbits socials i aprofitar el seu ressò mediàtic i la seua capacitat de convocatòria.

Anna Móner, com a Ambaixadora de la Lectura 2017, serà l’encarregada de representar les lletres valencianes a tots els mitjans de comunicació tan públics com privats, amb l’objectiu de difondre la lectura i el llibre en tota la programació, situant-los en espais de màxima audiència; reforçant els suplements literaris de la premsa diària.

L’Ambaixadora de la Lectura reconeixerà i prestigiarà els mediadors de la lectura, és a dir, llibreters, bibliotecaris, coordinadors de clubs de lectura, els mestres i altres professionals de la lectura. Al mateix temps implicarà a altres actors culturals (teatre, música, arts visuals, dansa), les empreses afins a la cultura i el conjunt de la societat amb la lectura.

– Millorar la visibilitat i el prestigi de la figura de l’autor, apostant pel contacte directe entre autors i lectors, fomentant la presència dels escriptors en l’espai públic i donant als autors el màxim protagonisme a les fires del llibre i premis literaris que tenen lloc en el nostre territori.

La figura de l’Ambaixador de la Lectura està implantat i en funcionament en huit països: Austràlia, Finlàndia, Holanda, Irlanda, Mèxic, Suècia, Anglaterra i Gal·les on l’ambaixador/a s’adreça a un públic infantil o juvenil. En el cas valencià, l’Ambaixada de la Lectura s’adreça a tot tipus de públic independentment de la literatura que faça el nostre ambaixador o ambaixadora.

X